Vi har plass til 7 beboere, og får dermed et meget oversiktlig miljø med gode muligheter for individuell oppfølging. Hver beboer vil få tilbud om ukentlige samtaler. Hver morgen etter frokost har vi morgensamling der alle har  mulighet til å ta opp saker de ønsker å diskutere i fellesskap.  

Det er viktig at beboerne lærer å forholde seg til faste tider for arbeid, måltider og hvile. Enhver får ansvar for vask av eget rom og egne klær, i tillegg deler de på ansvaret for vask av felles rom.

Vi legger vekt på at det skal være en aktiv hverdag på Dokka. Vi ser det som helt vesentlig at beboerne lærer å komme inn i et rett forhold til en arbeidssituasjon, derfor har vi arbeidstrening daglig, med varierte oppgaver som:

  • Sagbruk, hvor vi skjærer villmarkspanel
  • Skogbruk; tømmerhogst og rydding
  • Vedproduksjon; hogging og kløyving
  • Dyrehold; Hest, kaniner, høner og en hane som trenger omsorg, mat og stell
  • Hagearbeid; bl.a. plener som må klippes med sittegressklipper.
  • Vedlikehold som maling/beising, snekring og snømåking m.m.
bilder til brogyre 261
bilder til brogyre 264
kanin2
bilder til brogyre 318

Matlaging er også beboernes oppgave, men her er ingen grunn til prestasjonsangst. På samme måte som andre arbeidsoppgaver vil det også her gis god innføring. Det er jo mange som ikke har så mye erfaring i matlaging, så dette er en lærdom som kan være grei å ta med seg videre.

Å ta vare på helsa si er også viktig. En dag i uka reiser vi å svømmer på Furumo.

 

PERSONLIG PLAN:
Rusavhengige er jo like forskjellige som folk flest, og det er svært individuelt hva de trenger hjelp og støtte til. Derfor utarbeider vi en personlig plan med hver enkelt beboer. Denne inneholder både kortsiktige og langsiktige målsettinger, her planlegges også permisjoner. Handlingsplanen kan også innbefatte praktiske ting som å søke om å få tilbake førerkort, kontakte tidligere venner som ikke ruser seg, klubb/ forening man ønsker å melde seg inn i med mer. Når planer systematiseres på denne måten, blir det lettere å arbeide målrettet med egen rehabilitering.

 

 ©Stiftelsen Dokka Gård
Fønnsetvegen 903
3623 LAMPELAND
Tlf:  32 76 25 24   Mobil:  913 56 199
Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.